Als je op Google op zoek gaat naar weetjes over beroemdheden dan is het enorm gemakkelijk om snel veel informatie te vinden. Maar wat gebeurt er als je mensen opzoekt die net niet zo beroemd zijn? Wat als je je eigen naam opzoekt? Dan is het niet altijd zo makkelijk om de persoon of informatie te vinden die je zoekt. Er zijn immers meer mensen met dezelfde naam en op het internet weet je nooit zo goed wie wie is.
Ben je een business professional, artiest of muzikant en wil je je online aanwezigheid vergroten? Dan kan je je website, sociale media profielen en informatie delen via verschillende kanalen. Maar als je nog maar net begonnen bent dan heb je misschien nog helemaal geen website en ben je nog niet echt actief op sociale media.
Voor deze beginnende artiesten heeft Google recent een nieuwe functie geïntroduceerd genaamd ‘people cards’. Deze virtuele visitekaartjes tonen jouw website, sociale media profielen en informatie rechtstreeks op Google.
Wil jij graag meer weten over wat de functie ‘add me to search’ inhoudt en hoe jij van deze nieuwe SEO-feature kan profiteren? Ontdek het in deze blogpost!
Wat is ‘add me to search’?
Google lanceerde op 11 augustus 2020 de ‘people cards’. Dit wordt ook wel ‘add me to search’ functie genoemd. Hiermee kan bijna iedereen een online visitekaartje maken binnen Google Search. Momenteel is de functie alleen beschikbaar in India. Wanneer de people cards naar België komen, laat Google nog in het midden.
Dankzij deze functie kunnen gebruikers hun eigen virtuele visitekaartje aanmaken op de Google zoekmachine. De ‘people card’ bevat diverse informatie zoals een foto, naam, beroep, locatie, biografie, werk, opleiding en contactgegevens. Daarnaast is er ook een sectie beschikbaar om een kaart toe te voegen.
Deze ‘people card’ ziet er een beetje uit als de informatie die je te zien krijgt wanneer je een beroemdheid opzoekt. Dankzij deze functie kan nu een gewone burger via een eenvoudige zoekopdracht toegang krijgen tot zijn/ haar gegevens.
De ‘people card’ van Google kan automatisch de afbeelding van je Google-account toevoegen. Maar je kan er ook voor kiezen om een andere afbeelding vanuit je filmrol toe te voegen. Momenteel is de functie enkel beschikbaar via de mobiele versie van de zoekmachine. Binnenkort zal de desktopversie ook zijn opwachting maken!
People card aanmaken
Zou jij graag ook zo gemakkelijk willen gevonden worden in de Google zoekresultaten? Dan kan je je eigen ‘people card’ gemakkelijk aanmaken. Hoe doe je dit? We leggen het je even uit.
Om zelf een ‘people card’ aan te maken via Google is het belangrijk om eerst je aan te melden bij je Google-account. Zoek daarna naar je naam op of kies voor ‘voeg me toe aan de zoekopdracht’. Om te beginnen met het maken van je eigen ‘people card’ kan je kiezen om de afbeelding van je Google-account te nemen, een beschrijving toe te voegen, links naar je social media profielen en eventueel een telefoonnummer of e-mailadres toe te voegen. Hoe meer informatie je deelt, hoe eenvoudiger het voor gebruikers wordt om je terug te vinden.
Maar waarom zou je dan zelf zo’n people card opstellen? Je kan zelf kiezen welke informatie de Google-gebruikers te zien krijgen wanneer ze je opzoeken. Daarnaast is het zeker mogelijk dat je naamgenoten hebt en claim je dus beter meteen je naam.
Doel people card
Het doel van Google is om ervoor te zorgen dat gebruikers steeds nuttige en betrouwbare informatie verkrijgen. Per Google-account is het mogelijk om één ‘people card’ te creëren en het is ook nodig om een telefoonnummer in te geven voor de verificatie. Wanneer je dus iemand probeert te vinden via Google Search dan maakt de ‘people card’ van Google het zeer gemakkelijk om de juiste persoon te vinden.
Dit kan ook invloed hebben op de SEO van een website, meer bepaald dankzij het E-A-T principe. Dit principe beoordeelt de content op basis van drie pijlers:
- Expertise
- Autoriteit
- Betrouwbaarheid
Dit houdt in dat content van een hoge kwaliteit bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekmachines van Google. Indien je jouw ‘people card’ linkt met een website dan kan het zomaar zijn dat Google deze website (indien je over goede content beschikt) gaat zien als een goede website.
Nood aan een analyse van je website?